Yağmurlu bir akşam vardı Nou Cump'ta. Keyifler yerindeydi. Real Madrid puan kaybetmişti. Barcelona kupanın intikamını almak istiyordu. Soğuk İstanbul akşamında da başka birşey izlenemezdi. Çayını alıp televizyon karşısına kurulup Barca'nın futbolunu izlemek keyif verir insana.


Bu şekilde çıkmıştı Guardiola. Aslında Formsuz Ibrahimovic ile zorlanabileceğimizi düşünmüştüm fakat Messi takımdaki yerini aldığında Barcelona iki haftadır yine o alışılmış farklı galibiyetlerini almaya başlamıştı. Geçen hafta Tenerife'yi deplasmanda 0-5 mağlup etmiştik. Bu haftada Sevilla'ya 4 tane atarak kupanın intikamını aldık. Maçın başlarında Ibrahimovic ve Henry ile pozisyonlara girdik fakat sonuçlandıramadık. 31.dakikada Messi'yi biraz daha çekselerdi forması yırtılacaktı heralde. Sevilla ilk yarı boyunca hücumda hiç bir etkileşim gösteremedi. Kone'nin bir anda önünde kalan top vardı fakat iyi bir vuruş yapamadı. Barcelona'da Messi zaman zaman ön plana çıktı. Ibrahimovic ve Henry etkisizdi. Defans sağlamdı derken ilk yarının son dakikalarında Puyol üstad sakatlandı. Kenara doğru alınırken Nou Cump tribünleri Puyol diye inletiyordu stadı. Etkileyici gerçekten! Müthiş bir istikrar, müthiş bir zeka adamı. Her maça aynı konsantrasyon ile çıkar. Kafasını topa ilk sokacak adam Puyol'dur heralde.


İkinci yarıda göremedik kendisini çünkü yerine uzun saçlı Meksikalı dahil olmuştu. 49.dakikada beklenen gol gelecekti. Sağ taraftan stoper Marquez'in ortasına yine bir başka stoper Pique dokundu ve Escude'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti Barca. Aslında bu iki stoperin hücum aksiyonu total simgenin en somut örneklerindendir bana göre. Arkadaşının yerini alma ve onun görevini yapma. Sürekli hareket halindeler. Topa hükmediyorlar. Daha sonra 21'lik esmer tenli bir çocuk girdi oyuna. Adı Pedro'ydu. Şimdi girer atar golünü, rahatlarız dedim. Pas üstadı Xavi yine öyle bir pas attaki, sahada olsaydım stadı terkederdim heralde. Gözler beyini yokladı ve fonksiyonları ayaklarına hükmetti. Bunun sonucunda da o; "gol atar, rahatlatır" dediğim kara çocuk müthiş teknik vuruşu ile takımını rahatlattı. Bu dakikadan sonra şov başlayacaktı. Sevilla'nın direnci tamamen kırılmıştı. Barcelona yine her zamanki gibi topu koşturuyordu. Taraftarlar keyiflenmişti ve her pastan sonra oley çekiyordu. İniesta'nın yerine Krkic girdi. Guardiola oyuncularını alkışlıyordu. Messi sazı elime alayımda gollerime devam edeyim dedi. 2 gol daha bıraktı rakip filelere. Palop'un az gol yiyeyim telaşıda sona ermişti. Özellikle ikinci gol çok zekiydi. Gol sayısını 14'e çıkarmış oldu Messi. Real Madrid ile puan farkı 5'e çıkmış oldu. Bravo çocuklar!

Maçın yıldızları bana göre Abidal ve Xavi'ydi. Ibrahimovic yine zayıf halkaydı.


10:02



0 responses to "Venganza!"